Milena Praprotnik

Pri dvanajstih letih sem ugotovila, da me je strah višine in da tako ne bo šlo. Ko se je potem konec srednje šole na oglasni deski pojavil razpis za tečaj športnega plezanja, je bila moja prijava seveda med prvimi. Danes še vedno plezam in še vedno me je večkrat strah, a je želja po športu, po gibanju v naravi močnejša, celo vedno večja in je sčasoma prerasla še na druge športe; tako sem odkrila jogo in windsurfanje, občasno pa sedem tudi na gorsko kolo. S športom je bilo in je še vedno povezano tudi moje delo (prodaja plezalnih sten, učenje joge). Pred nekaj leti sem na pobudo prijatelja Zacha naredila svoje prvo mazilo – ploščico bar. Pri sebi sem jo imela na potovanjih, pri športu in jo izpopolnjevala, dokler nisem bila z njo zadovoljna. Danes jo lahko delim tudi z vami.

Pridobljeni nazivi: inštruktorica športnega plezanja, inštruktorica alpinizma, učiteljica joge RYT 300, RYT 200.

Miha Praprotnik

Že pri osmih letih je začel z očetom zahajati v jame. Pri trinajstih ga je oče predal bolj izkušenim prijateljem in Miha je začel odkrivati vedno globlje in težje jame. Pri petnajstih zaide v alpinistične vode in odkrije tisto nekaj in  naslednjih 15 let je vse podrejeno plezanju in alpinizmu. Pri tridesetih najde nov življenjski izziv v svetu podjetništva, pa tudi ženo Mileno. Postane partner v podjetju za izdelavo plezalnih sten, kjer je prav tako uspešen kot prej v alpinizmu. Po slabih 15 letih svoj delež v podjetju proda, ker bi rad v življenju počel še kaj drugega. Če je bil njegov življenski slog do zdaj povezan s plezanjem, mu tokrat doda še jogo. Že med intenzivnim ukvarjanjem z alpinizmom je spoznal, kako pomembni so psihična stabilnost in mentalna osredotočenost ter ravnovesje med močjo in gibljivostjo, kar ponuja prav vadba joge. Kmalu zatem se je seznanil tudi z dobrobitmi meditacije in jo začel redno prakticirati; in prav učitelj meditacije ga je vpeljal tudi v windsurfanje, njegovo novo športno ljubezen. Njegov življenjski slog je vseskozi močno prepleten s potovanji po svetu in aktivnostjo v naravi.

Leta 2017 ženi Mileni predlaga, da bi izdelovanje mazila ONE 4  ALL, zase in za prijatelje prestavila na višji nivo, pridobila certificate in ga dala uradno na trg. Pri celotnem procesu ji ves čas pomaga in opravi levji delež pri pridobivanju papirjev in urejanju ostale dokumentacije.

Pridobljeni nazivi: inštruktor športnega plezanja, inštruktor alpinizma, učitelj joge RYT 300, RYT 200.

Scroll to top