Se še spomnite otroštva, ko se ti zdi, da je vse mogoče? Z mano je še vedno tako. Plezanje se je izkazalo za najboljši način za raziskovanje idej, ki so se mi porajale v otroštvu, obenem pa mi daje možnost za preizkušanje in premikanje mej, tako fizičnih kot tudi psihičnih. Kot trener počnem iste stvari s svojimi športniki. Plezanje me je našlo 4. februarja 2007, ko me je dober prijatelj peljal v posneženo smer Corrugation Corner v steni Lovers Leap. Takoj me je zagrabilo. V naslednjih enajstih letih sem v enajstih različnih državah plezal v najbolj navdušujočih stenah na svetu, od Yosemitov do Patagonije. Skozi te izkušnje sem spoznal, kako pomembni so bili dobri mentorji in tovarištvo za moj razvoj. Imel sem neizmerno srečo, da sem imel neverjetne mentorje, s katerimi sem vzpostavil močne vezi, ki bodo trajale vse življenje. Te izkušnje in moje zanimanje za fiziologijo športa, mentalni trening in čustveno sposobnost so me pripeljale v trenerske vode.

Od leta 1997 delujem kot trener v različnih športih, od tekmovalnega smučanja prostega sloga do plezanja dolgih alpinističnih smeri. Leta 2016 sem ustanovil mindbodyclimb, kjer se ukvarjamo s treniranjem plezalcev. Pri svojem delu sem bil priča številnim plezalcem vseh starosti, ki so se naučili plezati z novim veseljem in samozavestjo, pri tem pa uresničili cilje, ki so se jim prej zdeli nemogoči. Navdušen sem nad vsemi oblikami plezanja, od balvanov do velikih sten v visokih gorah. Pri plezanju mi je najbolj všeč to, da združuje ljudi bolj kot katerikoli drugi šport, pa naj gre za stiskanje oprimkov na umetni steni ali pa plezanje resnih smeri v gorah.

Izbrani vzponi
- Prosta ponovitev smeri Freerider v El Capitanu, Yosemite, Kalifornija
- Vzpon na Cerro Fitzroy, Patagonija, Argentina
- Prosta ponovitev smeri The Venturi Effect v steni The Incredible Hulk, Kalifornija
- Prečenje Evolution, High Sierra, Kalifornija
- Vzponi v vseh velikih stenah v dolini Yosemite, Kalifornija
- Smer Beckey-Chouinard, Bugaboos, Kanada

Všeč so mi izzivi, ki jih prinašajo potovanja v nove kraje in skupne izkušnje z neverjetnimi ljudmi v vertikalnem svetu. Plezal sem že na petih celinah, v več kot desetih državah in več kot petnajstih zveznih državah ZDA.

Scroll to top