Rojen sem v Kopru, svoje otroštvo in najstniška leta sem preživel v najlepšem obmorskem mestu Piranu. Življenjska pot me je zapeljala v Ljubljano, kjer sem študiral dentalno medicino. Nekaj let kasneje se mi je ponudila priložnost, da magisterij in specialistični študij opravim na ugledni univerzi King’s College v Londonu, kar sem seveda sprejel z veliko hvaležnostjo in, priznam, tudi nekaj strahu v hlačah. Konec poletja 2009 sva se z ženo Jano preselila v London.

Študij in življenje v Londonu sta prinesla več kot le znanje. Sama izkušnja življenja v tako kaotičnem in multikulturalnem mestu mi je odprla pogled in me hkrati navdala zoptimizmom, ki ga doma nisem bil vajen. Kljub temu sva se po 3 letih študija, dela in življenja v velikem mestu vrnila v Slovenijo. V London sva odšla po dodatno znanje in življenjsko izkušnjo, ne po lepše življenje. Ker sem želel ohraniti stik z njim, se sedaj enkrat mesečno vračam in predavam na izobraževanjih iz ortodontije.

Kot perfekcionist in velik ljubitelj estetike sem navdušen, da sem leta 2016 s pomočjo arhitektov in žene Jane v Postojni ustvaril sodoben ortodontski center Orto mg, v katerem je počutje pacientov na prvem mestu.

Poleg družine in ortodontije mi življenje polni še šport, moj način sprostitve po napornih dnevih v ordinaciji. Tu je seveda tenis,kije v mojem življenju prisoten že vse od rane mladosti. Redni treningi, turnirji doma in po svetu so zahtevali veliko odrekanj, vcepili pa so mi disciplino in zagnanost. Kljub temu da sem odraščal na slovenski obali, sem se z morjem bolj malo ukvarjal. Prvi pravi stik z morjem sem odkril v zgodnjih dvajsetih, ko sem se začel ukvarjati z windsurfanjem. Vsakdo, ki se je kdaj preizkusil v tem športu, mi bo verjetno pritrdil, da te moč vetra in svoboda, ki jo občutiš ob tem, popolnoma prevzameta. Ker pa je žal sezona windsurfanja prekratka, pa tudi vetra ni vedno dovolj, svoje dneve zapolnjujem še z gorskim kolesarjenjem. V zimskih mesecih smučam, še najraje po sveže zasneženih vršacih doma in tujini.

Scroll to top