Moje ime je Tine Slabe in sem lastnik windsurf trgovine Recharge d.o.o. Z jadranjem na deski oz. windsurfom, kot mu rečemo na kratko, sem se spoznal v začetku devetdesetih let, proti koncu osnovne šole. Ker izviram iz Kopra, mi je življenje ob vodi nekaj najbolj domačega. Jadranje na deski je kaj hitro iz hobija preraslo v bolj resno surfarijo. Začelo se je z obiski Grčije in ostalih vetrovno obdarjenih lokacij, kaj kmalu je sledil že prvi frontloop … Ljubezen do športa in treningi so kmalu obrodili sadove, saj sem že kot študent dosegal odlične rezultate v freestylu, disciplini, kateri sem se kot prvi slovenski profesionalni windsurfer popolnoma posvetil leta 2003, ko sem zaključil s študijem. Po nekaj letih sem iz discipline freestyle presedlal na slalom, kjer sem dosegel nekaj odmevnih rezultatov.

Po dvanajstih letih kot profesionalni jadralec na deski je bil čas, da se popolnoma posvetim drugim izzivom. Že leta 2007 sem začel pisati Recharge zgodbo, ki sem jo bolj intenzivno nadaljeval po končani profesionalni karieri. Poleg tega, da vodim podjetje Different in sem brand manager pri Patrik Windsurfing, veliko časa posvetim tudi podjetju Recharge in razvoju lastnih produktov, še vedno pa seveda poskušam čim več časa preživeti na deski.

Na svoji športni in poslovni poti sem prepotoval in obiskal skoraj cel svet in bil sem prvi jadralec na deski, ki je jadral mimo Rta Horn (Cape Horn).

Izzivov in ciljev za prihodnost imam še veliko! Na poslovnem področju želim predvsem izkoristiti svoja znanja in izkušnje ter windsurf in razvoj opreme pripeljati na čim višji nivo, hkrati pa bi rad kot ambasador tega športa jadranje na deski kar najbolj približal in predstavil širši javnosti. V Rechargu želimo z našim lastnim razvojem opreme omogočiti surfačem, da surfajo več, boljše in dlje!

Scroll to top